Producere

SRL "Ghips-Biruinţa" produce bandaje medicale gipsate, cu plastifiant PVA, după o tehnologie originală. După proprietăţile fizice şi chimice ale acestora, bandaje medicale gipsate cu plastifiant PVA practic nu se deosebesc de produsele similare ale producătorilor mondiali de bandaje medicale gipsate, realizate după o tehnologie apropiată de a noastră. Spre deosebire de tehnologiile tradiţionale, în care gipsul tratat termic este fixat de tifon cu ajutorul metilcelulozei, conform tehnologiei noastre se aplică o compoziţie de gips (gips măcinat, plastifianţi, fără utilizarea alcoolului) pe tifon, fiind supus ulterior tratării termice. Utilizarea unui gips de calitate superioară, cu un măcinat mai fin, folosirea plastifiantului PVA în combinaţie cu enzime de amidon, permite obţinerea unor bandaje gipsate cu о suprafaţă perfect netedă (de porţelan), semnificativ de dură, care la utilizare nu provoacă efect iritant sau alergic asupra pielii pacientului. Plastifianţii incluşi în compoziţia bandajelor gipsate permit modelarea cu uşurinţă a oricărui bandaj gipsat.
Bandajele medicale gipsate se produc în conformitate cu standardul GOST R 52162:2010, Standardul Companiei (condiţii tehnice) SF 38743821-001:2010 şi sunt înregistrate în Ucraina, Federaţia Rusă, Republica Kazahstan, Republica Kârgâstan. Corespunderea calităţii bandajelor gipsate cerinţelor stabilite este confirmată de Certificatul de Conformitate, emis de Sistemul Naţional de Evaluare a Conformităţii din Republica Moldova.
Pe lângă fracturi, produsele noastre sunt destinate pentru profilaxia şi tratamentul venelor varicoase, entorselor, luxaţiilor, contuziilor şi edemelor.
Noi folosim exclusiv materie primă de calitate înaltă. Bandajul gipsat reprezintă o fâşie de tifon cu gips fixat cu ajutorul unui material bacteriostatic excipient, cu o lăţime de 10, 15 şi 20 cm, iar lungimea de 2, 7 şi 3,0 m, care formează în final rulouri şi sunt ambalate în peliculă, câte un bandaj în pachet. Pe fiecare pachet este aplicată data producerii.
Densitatea bandajelor este de 380-420 g/m2, perioada de formare a unei consistenţe dure - 3...5 minute.

Dimensiuni (lăţimea şi lungimea, în centimetri): 10х270, 15х270, 20х270, 10х300, 15х300, 20х300.